Шапка 2,5-5 см у діаметрі, опукла, плоска або увігнута, лійкоподібна, часто асиметрична, жовта, гладенька. Пластинки вузькі, складчастоподібні, з численними анастомозами, жовті. Спори 7,5-9,5 Х 3,5-5 мкм. Ніжка коротка, 2-4 см завдовжки, кольору шапки, звужена до основи, суцільна, гладка. М'якоть щільна, як гумова, біла, рідше - злегка жовта, з приємним запахом і смаком. Має значний вміст вітаміну В2. Гіменофор у вигляді розгалужених, товстих, які сходять на ніжку, складок.
До лисички справжньої подібна лисичка несправжня, яка чітко відрізняється кольором м'якоті — у несправжньої він жовто-оранжевий або блідо-рожевий
Вживання[ред. • ред. код]
Добрий їстівний гриб. Вживається свіжим, маринованим, солоним і сушеним. Приємний, смачний гриб третьої категорії, але засвоюється важко. Містить вітаміни В2, С та ін. За вмістом каротину перевершує всі відомі гриби.
Комментариев нет:
Отправить комментарий